15:46
לאייטם הבא
סיפורה של עמותת "מתנת חיים"
הרב ישעיהו הבר - יו"ר עמותת "מתנת חיים"
קישורים חיצוניים
תהליך תרומת כליה
לאייטם הקודם
הכירו את ג'ודי סינגר
ג'ודי סינגר - תורמת כליה
ג'ודי סינגר, 53, נשואה ואם לשלוש בנות מקיבוץ מירב בגלבוע, תרמה את כלייתה לרינה דוד, 49, מחיפה, נשואה ואם לשניים. לפני התרומה השתיים היו זרות לגמרי זו לזו. היום הן מרגישות כמו בנות משפחה.
סינגר נתקלה במאמר באינטרנט, אשר בזכותו החליטה לתרום את כלייתה. לדבריה, "זה נגע לי במקום מאוד עמוק, ידעתי שיבוא יום ואעשה דבר דומה. פניתי והתחלתי בתהליך. בשלב מסוים עשו הצלבה של סוג הדם והכירו לי את רינה דוד".
סינגר ודוד נפגשו לראשונה ב-2013, בבית חולים רמב"ם בחיפה לצורך בדיקות. סינגר זוכרת היטב את המפגש ההוא. "שתינו בכינו. זה היה מעמד קשה ומרגש. הרגשתי שאני זוכה לעשות הבדל גדול למישהי. זאת זכות אדירה. אני מרגישה שקיבלתי יותר ממה שנתתי. זה סיפוק אדיר".
סינגר הייתה הראשונה על שולחן הניתוחים. בניתוח שארך שלוש שעות כרתו הרופאים את כלייתה הימנית. באותו היום בצהריים הוכנסה דוד לאותו חדר ניתוח ובגופה הושתלה הכליה של סינגר. הניתוח עבר בהצלחה ורינה זכתה לחיים חדשים.
בראיון מוקלט שערכתי עם ג'ודי סינגר ניתן לשמוע עוד על תהליך תרומת הכליה, על הקשיים, על תגובות הסביבה ועל התחושה שלה אחרי. בנוסף אליה, ראיינתי את הרב ישעיהו הבר - יו"ר עמותת "מתנת חיים", אשר סיפר לי על העמותה ועל דרך ניהולה.
תרומת כליות
"אני אומרת שהתגובה הראשונה של אנשים זה 'מה?' ואחרי כמה זמן זה מגיע ל'וואו!' כל אחד אצלי נמדד בכמה זמן לוקח לו להגיע מה'מה?' ל'וואו!'. בסוף כולם מגיעים לזה"
(ג'ודי סינגר)
"המרכז הלאומי להשתלות" מרכז את נושא תרומות והשתלות איברים בישראל.
בשנת 2011 נערכו 117 השתלות כליה מתורמים חיים - עלייה של 64% במספר ההשתלות שנעשו בשנים שקדמו לשנה זו.
מתוך 117 ההשתלות שנעשו בשנת 2011, 88 מהן היו תרומה של בני משפחה מדרגה ראשונה ו - 29 מהן היו השתלות מקרובים, חברים ומתורמים אלטרואיסטים.
על פי רשימת ההמתנה הארצית להשתלות, מתגלה כי הממתינים לתרומת כליות עומד על המספר הגבוה ביותר מבין הממתינים לתרומת איברים (729 אנשים בשנת 2001 המתינו לתרומת כליה לעומת, 135 אנשים לתרומת כבד, 96 לתרומת לב, 70 לתרומת ריאות ו - 10 לתרומת לבלב).
מתוך 729 הממתינים לתרומת כליות בשנת 2011, נפטרו 85 מהם, בעודם ממתינים לתרומה.
ראיון מוקלט
סיפורה של האלטרואיסטית
סיפורה של האלטרואיסטית
קישורים חיצוניים
ראיון מוקלט
09:05
חזרה לעמוד הבית
כיום בישראל מושמים 2,500 ילדים באומנה.
בישראל יש מעל 1,100 משפחות אומנה, נכון לשנת 2016.
משפחות אומנה בישראל מנוהלות על ידי גופים פרטיים והם: מכון סאמיט, עמותת "אור שלום" ועמותת "מטב".
משפחות אומנה
"יכול להיות שזה משהו שטבוע בי, שהייתי אמורה לעשות את החסד הזה, את התיקון הזה. לגדל ילדה ולתת לה חיים שאף אחד לא היה נותן לה. היא הייתה הולכת לאיבוד"
(רות - שם בדוי)
האזינו לראיון המלא
סגור
האזינו לראיון המלא
רות, 57, אמא לארבע בנות. שלוש הבוגרות הן בנותיה הביולוגיות. ביתה הקטנה יעל (שם בדוי) נולדה מקשר ארוך שהיה לבעלה מחוץ לנישואים. רות החליטה לגדל את יעל כילדת אומנה, כיוון שאימה הביולוגית לא הייתה כשירה לגדל אותה בשל התמכרות קשה לאלכוהול. רות בחרה לגדל את יעל, על אף שבעלה לשעבר אפילו לא מתגורר איתן.
בראיון מוקלט שערכתי עם רות (שם בדוי), היא מספרת על תהליך האומנה, על תחושות בני המשפחה בקבלתה של יעל לחיק המשפחה ועל הדאגה לאמה הביולוגית של יעל.
הכירו את רות (שם בדוי)
סגור
קבלת האומנה על יעל
סיפורן של רות ויעל
לילדי אומנה יש משקעים
סיבת האומנה
שלוש בנות ביולוגיות וילדת אומנה אחת
הייתי אמורה לעשות את החסד הזה
קשיים בניהול העמותה
איך מגיעים לאנשים מן הישוב שמוכנים לתרום?
סיפורים מיוחדים של תרומות כליה בישראל
מסר למאזינים
תגובת הסביבה לתרומה
קבלת ההחלטה לתרום כליה
תהליך של תרומת כליה
אין מספיק תורמים במדינה
סיבת התרומה
קורה שמתחרטים אחרי התרומה?
24:02